Google Ads: Anpassa till förändringar i sekretess och lagstiftning med samtyckesläge

År 2015 introducerade vi Googles policy för användarsamtycke i EU (EU UCP). Sedan starten har denna policy visat vårt engagemang för att hjälpa annonsörer, publicister och användare att utvecklas på ett ansvarsfullt sätt i ekosystemet för onlineannonsering. EU UCP återspeglar kraven i två europeiska integritetsförordningar: ePrivacy Directive (ePD) och General Data Protection Regulation (GDPR), och kräver att marknadsförare som annonserar med Google ska erhålla och respektera slutanvändarnas samtycke.

Från och med i år kommer vi att förbättra efterlevnaden av EU:s UCP för målgrupps- och mätlösningar. För att bevara resultatet av kampanjer som visar annonser för konsumenter i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) måste app- och webbannonsörer skicka verifierbara samtyckessignaler till Google. Eftersom ekosystemet för reglering fortsätter att utvecklas har vi meddelat uppgraderingar av samtyckesläget för Google Ads, Google Marketing Platform och Google Analytics som kan kräva omedelbara åtgärder för att bevara personaliseringsfunktionerna för annonser före mars 2024.

Blickar framåt
Detta år markerar en brytpunkt för marknadsföring med Chromes planerade avveckling av tredjepartscookies under andra halvåret 2024, samt lagändringar i landskapet. Samtyckesläget kan hjälpa dig att bli redo med rätt grund av hållbara lösningar som drivs av dina samtyckta förstapartsdata och Google AI. På så sätt kan du fortsätta att leverera resultat i denna dynamiska era av onlineannonsering.

Källa: https://support.google.com/google-ads/answer/14505993?sjid=613111177818503110-EU

Om oss och den här bloggen

Vi är ett digitalt marknadsföringsföretag med fokus på att hjälpa våra kunder att uppnå fantastiska resultat inom flera viktiga områden.

Vi erbjuder professionella SEO-tjänster som hjälper webbplatser att öka sin organiska sökpoäng drastiskt för att kunna konkurrera om de högsta placeringarna även när det gäller mycket konkurrenskraftiga sökord.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!